12 Kasım 2010 Cuma

Marmelatli biskuvi

Biskuvi hamuru cikolatali yildiz kurabiyeler ile ayni sekilde hazirlanir, merdane ile acilan hamurlar cay bardagi yardimiyla kesilir, tepsiye dizilen daireler sayilarak yarisi sekildeki gibi delinir. Ben krema siringasinin ucuyla deldim siz de deneyebilirsiniz. Daha sonra pisen kurabiyeler sogumaya birakilir , delikli parcalarin uzerine pudra sekeri serpilir, duz olan daireye marmelat(cilek, visne...) surulur ve delikli olan daire uzerine kapatilir ve afiyetleee yenir:)

6 Kasım 2010 Cumartesi

Royal icing denemeleri

Pasta ve kurabiyelerinizin uzerini suslemek ve yazi yazmak icin kolayca hazirlayabileceginiz bir tarif.


Malzemeler ve hazirlanisi:
1 adet yumurta akı
yarim paket pudra şekeri ( 250 gr)
1/4 limon suyu
kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)

bu olculerden susleme icin yeterince krema cikiyor ama dilerseniz miktari artirabilirsiniz.


Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz.(Kopuk olana kadar)Limon suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Gida boyasinida son asamada kurdan ucuyla katip cirpmaya devam ediyoruz.Ince uclu bir siringayla veya kurdanla deldiginiz bir buzdolabi posetiyle, yazi yazabilir ve pastalarinizi susleyebilirsiniz.

4 Kasım 2010 Perşembe

Bonbon $ekerli Vitray Kurabiyeler



Malzemeler:
250 gr tereyag(oda sicakliginda)
2 yumurta
200 gr pudra sekeri
500 gr un
zencefil ve tarcin (1 er cak ksaigi kadar)Yarim cay bardagi sivi yag
Renkli bonbon sekerler.


Tum malzemeler karistirilarak yapilan hamur kaliplarla kesilir, yagli kagidin uzerine konulur. 200 Derece isinmis firinda hafif pisirilir ve cikarilir. Daha once renklerine gore ayrilmis sekerler buzdolabi posetine konularak bir cekic yardimiyla hafif ezilir.firindan cikan yari pismis kurabiyelerin bos kisimlarina disina tasirmadan konulur. ve tekrar firinlanir. pisince cikarilir ve sogumaya birakilir. tamamen soguduktan sonra servis edilir:) Dilerseniz pismeden once ust kisimlardan birer delik delerek kurdelelerle biyerlere asabilirsiniz, yemeden once:)) gosteri amacli:)

1 Kasım 2010 Pazartesi

Tavşan Pasta

Malzemeler:

Kek icin:
6 yumurta
5 turk kahvesi fincani seker
6 turk kahvesi fincani un
1 turk kahvesi fincani su
Kabartma tozu
Vanilya

Hazirlanisi:
Yumurta ve seker kopuk oluncaya kadar mikserle cirpilir.(nekadar cok cirpilirsa okadar kabarir) unu suyu ve diger malzemeleride ekleyip yavasca karistirilir. 2 adet kucuk yuvarlak tepsiye dokulur. Tepsiler ayni buyuklukte de olabilir farkli buyukluktede kac kisilik bir pasta olacagina bagli seciminiz. Tepsileri margarinle yaglayip unlamaniz kolay cikmasini saglar. Iki tepsi keki pisirdikten sonra bir tanesi şu sekilde kesilir.
daha sonra kesilen butun pastalarin aralari bicak yada ip yardimiyla ortadan bolunur.krema, muz, krokan,antep fistigi,....(neli yapmak istersenin o malzemeyi secebilirsinz)

Kremanin hazirlanisi:


1 litre sut
3 kasik un
5 kasik seker
2 kasik nisasta
1 paket kremsanti
50 gr tereyag(tuzsuz)

Hazirlanisi:


Tum malzemeler karistirilir(kremsanti ve yag haric), topaklanma olmamasi icin tencerenin kenarina tahta kasikla bastirilarak topaklar ezilir. Kaynayincaya kadar pisirilir, pisince ocaktan alinir tereyag icine atilir ve eritilir.Krema iyice soguduktan sonra kremsanti toz halinde kremaya dokulur ve mikserle cirpilir. Pastanin kat aralarina surulur. Yuzude tercihe gore kremsanti yada kremayla kaplanir.


Kremalanan parcalar bu sekilde yerlestirilir. Susleme icin bonibon, royal icing krema, cikolata parcaciklari ... kullanabilirsiniz. ben cizgi seklinde olan kismlarda Royal icing krema kullandim, cicekleri seker hamurunu renklendirerek dilediginiz sekilde yapabilirsiniz.Eger gida boyaniz yoksa ve ince uclu sirangalarinizda yoksa dr. oetker in susleme glazuru sekerli urununu kullanabilirsiniz. bu urunu 3m migroslardan temin edebilirsinz.
Ve tavsan pastamiz cocuklari mest etmek icin hazir:)) Afiyet olsun