4 Kasım 2010 Perşembe

Bonbon $ekerli Vitray Kurabiyeler



Malzemeler:
250 gr tereyag(oda sicakliginda)
2 yumurta
200 gr pudra sekeri
500 gr un
zencefil ve tarcin (1 er cak ksaigi kadar)Yarim cay bardagi sivi yag
Renkli bonbon sekerler.


Tum malzemeler karistirilarak yapilan hamur kaliplarla kesilir, yagli kagidin uzerine konulur. 200 Derece isinmis firinda hafif pisirilir ve cikarilir. Daha once renklerine gore ayrilmis sekerler buzdolabi posetine konularak bir cekic yardimiyla hafif ezilir.firindan cikan yari pismis kurabiyelerin bos kisimlarina disina tasirmadan konulur. ve tekrar firinlanir. pisince cikarilir ve sogumaya birakilir. tamamen soguduktan sonra servis edilir:) Dilerseniz pismeden once ust kisimlardan birer delik delerek kurdelelerle biyerlere asabilirsiniz, yemeden once:)) gosteri amacli:)

0 yorum:

Yorum Gönder