1 Kasım 2010 Pazartesi

Tavşan Pasta

Malzemeler:

Kek icin:
6 yumurta
5 turk kahvesi fincani seker
6 turk kahvesi fincani un
1 turk kahvesi fincani su
Kabartma tozu
Vanilya

Hazirlanisi:
Yumurta ve seker kopuk oluncaya kadar mikserle cirpilir.(nekadar cok cirpilirsa okadar kabarir) unu suyu ve diger malzemeleride ekleyip yavasca karistirilir. 2 adet kucuk yuvarlak tepsiye dokulur. Tepsiler ayni buyuklukte de olabilir farkli buyukluktede kac kisilik bir pasta olacagina bagli seciminiz. Tepsileri margarinle yaglayip unlamaniz kolay cikmasini saglar. Iki tepsi keki pisirdikten sonra bir tanesi şu sekilde kesilir.
daha sonra kesilen butun pastalarin aralari bicak yada ip yardimiyla ortadan bolunur.krema, muz, krokan,antep fistigi,....(neli yapmak istersenin o malzemeyi secebilirsinz)

Kremanin hazirlanisi:


1 litre sut
3 kasik un
5 kasik seker
2 kasik nisasta
1 paket kremsanti
50 gr tereyag(tuzsuz)

Hazirlanisi:


Tum malzemeler karistirilir(kremsanti ve yag haric), topaklanma olmamasi icin tencerenin kenarina tahta kasikla bastirilarak topaklar ezilir. Kaynayincaya kadar pisirilir, pisince ocaktan alinir tereyag icine atilir ve eritilir.Krema iyice soguduktan sonra kremsanti toz halinde kremaya dokulur ve mikserle cirpilir. Pastanin kat aralarina surulur. Yuzude tercihe gore kremsanti yada kremayla kaplanir.


Kremalanan parcalar bu sekilde yerlestirilir. Susleme icin bonibon, royal icing krema, cikolata parcaciklari ... kullanabilirsiniz. ben cizgi seklinde olan kismlarda Royal icing krema kullandim, cicekleri seker hamurunu renklendirerek dilediginiz sekilde yapabilirsiniz.Eger gida boyaniz yoksa ve ince uclu sirangalarinizda yoksa dr. oetker in susleme glazuru sekerli urununu kullanabilirsiniz. bu urunu 3m migroslardan temin edebilirsinz.
Ve tavsan pastamiz cocuklari mest etmek icin hazir:)) Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder